Sıfır Atıkla Geleceğe Değer Kat

Denizli İl Milli eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Sıfır Atıkla Geleceğe Değer Kat" projesi kapsamında okulumuzda etkinlerimizi gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen "Temel Düzey Sıfır Atık Belgesi" okulumuz tarafından alınmıştır. bu kapsamda ayrıca okulumuzun koridro ve sınıflarına geri dönüşüm kutuları yerleştirilmiş ve öğrencilerimize bu konuda bilgi verilmiştir. geri dönüşüm kutularımızda geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasına başlanılmıştır.

31-12-2021

 

Ayrıca Denizli İl Milli eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Sıfır Atıkla Geleceğe Değer Kat" projesi kapsamında okulumuzda etkinlerimizi gerçekleştirmeye de devam etmekteyiz. Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni İsmet YÜKSEK rehberliğinde öğrencilerimiz "Şişede Mikro Compost" etkinliği çerçevesinde ağaç, dal, yaprak, meyve kabukları ve sebze artıkları gibi yenilenebilir bir takım atıkların çürütülmesi yöntemiyle doğal gübre elde etmek için çalışmalarına başlamışlardır.  Elde edilecek olan gübreleri ise okulumzdaki ağaçlarımızda ve çiçeklerimizde kullanmayı hedefliyoruz. Proje kapsamındaki etkinliklere tüm velilerimiz de davetlidir. emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 

 

31-12-202131-12-202131-12-202130-12-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi